Zoefzoef - uw rit van deur tot deur

Zoefzoef is een vervoersdienst voor korte ritten in en rondom de wijk. Zoefzoef is er voor iedereen en speciaal voor ouderen of mensen die minder mobiel zijn. De elektrische auto rijdt op aanvraag en instappen kan direct voor de deur. Ook boodschappen of rollator kunnen mee.

Zoefzoef Haarlem – DOCK Haarlem & Haarlem Effect

Haarlem Effect ziet dat het voor mensen die minder mobiel zijn lastig is om zelfstandig te blijven functioneren of deel te nemen aan activiteiten in de buurt. Vervoersdienst Zoefzoef is er voor korte afstanden tot maximaal 5 kilometer, bij voorbeeld voor een rit naar de kapper, fysiotherapeut en het wijkcentrum of een bezoek aan vrienden of familie. Door het gebruik van elektrische auto’s draagt de Zoefzoef bij aan milieuvriendelijker vervoer.

Het initiatief is een samenwerking tussen welzijnsorganisaties Haarlem Effect en DOCK Haarlem en met ondersteuning van de gemeente Haarlem en fondsen zoals het Oranjefonds, Stichting Hulpfonds Haarlem en SGS Fonds. Gezamenlijk willen we toewerken naar een stedelijke vervoersdienst voor kleinschalig elektrisch vervoer.

Het aanvragen van een rit

U kunt telefonisch een rit reserveren via telefoonnummer 023 543 60 46, van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur. In de middag kunt u de voicemail inspreken en wordt u de volgende dag teruggebeld. Een enkele rit kost € 1,50 en er zijn ook strippenkaarten te koop.

Zoefzoef rijdt van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur in Noord, Schalkwijk/Oost, Zuidwest en een deel van het centrum.

Word vrijwilliger bij Zoefzoef

Zowel voor de functie van chauffeur als ritplanner is Haarlem Effect op zoek naar enthousiaste mensen om het team te versterken. We bieden een leuke vrijwilligersbaan op één of enkele dagdelen, contact met andere chauffeurs en ritplanners, veel waardering en ruimte voor eigen talent en ideeën. Heeft u interesse? Neem dan contact met ons op via vervoer@haarlemeffect.nl.

Meer informatie?

Neem contact op met Frank van der Krieke, via fvdkrieke@haarlemeffect.nl of 023 532 25 47.

Download hier de flyer

Rij mee met Zoefzoef

Meneer Van de Poel

Mevrouw Loning

Mevrouw Lepenburg