Waardevol Werk

Een reden om van de bank af te komen…. voor de één vanzelfsprekend, voor de ander niet. De redenen om het niet te doen, kunnen divers zijn: problemen met fysieke of psychische gezondheid, al lang uit het arbeidsproces, problemen met huisvesting, met verslaving, met geld, onzekerheid. En zeker door een combinatie van dit soort factoren kunnen mensen vaak niet meer bedenken wat ze ook alweer leuk vonden, wat zij wél kunnen en wat hen motiveert.

Waardevol werk biedt de mogelijkheid om weer mee te gaan doen. Op een plek waar mensen op je rekenen, waar je werkzaamheden verricht die ertoe doen en die bijdragen aan een duurzame samenleving, waar je (weer) gezíen wordt. Daarnaast geeft het werk ritme aan de dag en aan de week. Waardevol werken is werken met mensen die met jou kijken welke stappen je wil zetten richting herstel, vrijwilligerswerk, of betaald werk en wat er voor nodig is om daar te komen. Met een programma op maat, waarbij je “successen kunt stapelen”.

EcoSol Effect

Wij helpen je aan Waardevol werk via één van onze EcoSol Effect-locaties. EcoSol Effect zoekt verbinding met de buurt, zodat ook buurtbewoners profiteren van de werkzaamheden van Waardevol werk en de locaties ontmoetingsplekken kunnen zijn voor iedereen die dat wil. Duurzaam, zinvol en in contact met de samenleving, dat is voor ons Waardevol werk!

Marc kreeg bij EcoSol weer ritme en levenslust