Speel-o-theek Leentje Beer

De speel-o-theek leent speelgoed uit voor kinderen tot 12 jaar. Zo kunnen ouders zonder meteen iets te hoeven kopen, ontdekken welk speelgoed hun kind aanspreekt, ook voor grootouders en oppassouders is het een handige manier om altijd iets te spelen in huis te hebben als er een kind op bezoek komt.

Meisje op fiets

Uitdagend speelgoed

Naast het bekende speelgoed heeft de speel-o-theek bijzondere spelmaterialen. Er zit voor elk kind wel wat aantrekkelijks tussen, van constructiesystemen tot bijvoorbeeld poppen, puzzels en gezelschapsspellen. De speel-o-theek is bedoeld om kinderen met het leenspeelgoed uit te dagen en hun fantasie te prikkelen. Daar wordt bij de aanschaf van materialen dan ook op gelet. De medewerkers die het uitlenen hebben verstand van wat je met speelgoed kan en of het aansluit bij een bepaalde leeftijd of ontwikkelingsfase.

Foto’s van het speelmateriaal en andere informatie vindt u ook op Facebook: Speelotheek Leentje Beer of onze website www.leentjebeer.org.

Lid worden van Speel-o-theek Leentje beer

Tijdens de openingstijden kunt u lid worden van de speel-o-theek. (Legitimatie verplicht). De contributie van de speel-o-theek bedraagt per augustus 2016 € 25,- per jaar. Houders van de Haarlem Pas betalen € 20,- per jaar. U mag (op een abonnement) per kind twee stuks speelgoed lenen, gedurende een periode van drie weken.

Voor mensen die de speel-o-theek willen uitproberen, of af en toe speelgoed willen lenen (zoals grootouders of oppasmoeders/vaders) en voor leden die eens iets extra’s willen lenen is er de strippenkaart. Deze kaart is een jaar geldig. U kunt dan voor € 12,50 10 stuks speelgoed lenen.

Openingstijden

Woensdag 14.00 – 16.00 uur
Zaterdag 10.00 – 12.00 uur
Vrijdag 14.00 – 16.00 uur

(Tijdens schoolvakanties is de speel-o-theek gesloten)

Speel-o-theek Leentje Beer is gehuisvest in:

Buurtcentrum De Til
Leidseplein 36 rd
2013 PZ Haarlem
tel. 06 – 10 61 81 89 (alleen tijdens openingstijden)
e-mail: sotleentjebeer@live.nl