Nieuws van Haarlem Effect en Ecosol Effect
     Twitter
Publiek jaarverslag - vers van de pers
Publiek jaarverslag 2018

Mensen betekenen graag iets voor een ander als buur, als vrijwilliger, als vakdocent voor een cursus, als lid van een club of vereniging en steeds vaker ook als sociaal ondernemer. Daarin schuilt ook de kracht van de medewerkers en vrijwilligers van Haarlem Effect en EcoSol Effect. Beide organisaties verbinden, zorgen voor continuïteit en ondersteunen initiatieven als Burennetwerk Haarlem, BuurtBLIK, Mee met Mij, ZoefZoef en de Wijkacademie Opvoeden. Daarover kun je alles lezen in ons publiek jaarverslag.

 

Lentefeest

Op 15 mei, een prachtig zonnige middag, was er een lentefeest met allerlei workshops in de tuin van de Nieuwe Werf. Het was een proeverij van wijkplaats-activiteiten en diverse workshops: yoga, kung-fu, zang- en theater, sambal maken maar ook insectenhotels. Met natuurlijk lekkere hapjes en informatie over activiteiten en de diverse projecten. Het samenwerkingsverband de Wijkplaats organiseerde de middag. 

 

Een medewerker vertelt
2019-02-07

Carolina Aarts
Peuterleidster bij peuterspeelzaal Pinokkio  

Ruim 13 geleden startte ik als vrijwilligster bij  peuterspeelzaal Pinokkio voor 1 ochtend en 1 middag. Ik vond het werk zo fijn dat ik drie jaar later elke ochtend ben gaan werken. De peuterspeelzaal Pinokkio was toen net verhuisd naar het Theemsplein bij speeltuin.

> Lees meer
Rondom het Diaconessenplein

“Je kan hier helemaal langs elkaar heen leven in hetzelfde trappenhuis, dat gebeurt ook. Het is voor ons de uitdaging om daar verandering in te brengen.” Sylvia woont al 22 jaar op het Diaconessenplein en zag haar buurtje afglijden. Ze heeft de handschoen opgepakt en is - zoals ze dat zelf zegt - bij Ymere aan de boom gaan schudden. “Alleen kwam ik niet ver, daar was ik al snel achter. Via een kennis ben ik met gemeente Haarlem in gesprek gekomen, toen is het balletje gaan rollen. Dat is voor een belangrijk deel te danken aan het sociaal wijkteam en de opbouwwerkers van Haarlem Effect.”

Buurbloemetje

Dinsdag 14 mei werden maar liefst 70 buurtbewoners rondom de Paul Krugerkade, waar buurtcentrum De Fjord is gevestigd, blij gemaakt met een Buurbloemetje. Een deel van de bewoners kwam die middag zelf naar de Fjord om een fleurige bos uit te reiken of te ontvangen. De bewoners die op welke reden dan ook niet konden komen kregen het bloemetje nabezorgd.

Sportcentrum De Hagedis

De Hagedis is al jaren een gewaardeerde plek waar deelnemers van EcoSol Effect kunnen sporten, maar waar ook mensen van Roads, Hartekampgroep en HVO-Querido gebruik van maken. Buurtbewoners uit het centrum en de Burgwal weten ook goed de weg te vinden naar deze kleinschalige sportschool. Daardoor is de sfeer heel laagdrempelig en de diversiteit groot. Het maakt niet uit waar je vandaan komt.