Nieuws van Haarlem Effect en Ecosol Effect
     Twitter
Opvolger Veronique
Sofie Vriends

Zoals jullie weten gaat Veronique de Kwant helaas Haarlem Effect verlaten. We zijn verheugd dat we een enthousiaste opvolger kunnen introduceren bij jullie.

Sofie Vriends: "Ik voel me vereerd dat ik leiding mag gaan geven aan deze prachtige organisatie die op zoveel verschillende plekken in de regio Haarlem zoveel moois bij mensen naar boven haalt...

Flinty´s Rob Acda Award

Elk jaar strijden jonge rappers, singer-songwriters en bands om de Flinty´s Trofee! De winnaar wint een plek in de laatste Rob Acda Award voorronde, een optreden tijdens Houtnacht en natuurlijk de schitterende Flinty’s bokaal. Tot 1 december kunnen jonge muzikanten zich opgeven om mee te doen. 

 

Een medewerker vertelt
2019-11-12

Menzo Schrik - jongerenwerker

Menzo: “Als jonge punker stapte ik rond 2004 voor ´t eerst bij Flinty's binnen. Destijds zat dit jongerencentrum in een oude school bij de Raaks. In de aula was een soort van skatepark; er waren een paar losse ramps neergezet. Er was een ruimte met een barretje en een paar van die oude kasten van computers, een must in die tijd van het jongerencentrumwereldje. Deze dingen werden zeker nooit gebruikt voor huiswerk, maar eerder voor slechte online flash games en zaten sowieso altijd vol met virussen. 

> Lees meer
De Langste Ontmoetingstafel van Haarlem

Een bonte mix van jong, oud; kwetsbare en vitale Haarlemmers schoven aan bij de Langste Ontmoetingstafel van Haarlem: een gratis toegankelijke, geheel verzorgde high tea in de buitenlucht. Maar liefst 150 mensen voelden zich aangesproken om tijdens de Week tegen de Eenzaamheid (1-8 oktober) te genieten. Dit evenement paste perfect in het sociale hart van de stad, de inmiddels autoluw gemaakte Nieuwe Groenmarkt.

Burendag Rozenprieel

De levendigheid van het Rozenprieel was voelbaar tijdens Burendag op 28 september. Ondanks de stevige buien bezochten veel bewoners buurthuis De Tulp. De jonge buurtzanger Levi Janssen – Levi Levino luidt zijn artiestennaam - verhoogde de feeststemming met zijn prachtige warme stem. Er was een wijkkoor met dirigente Marijke Pauw die ook bij buurtcentrum Binnensteeds muzieklessen geeft. Diverse bewoners presenteerden hun plannen op de Zeepkist waaronder een kledingruilbeurs en groene tips voor geveltuintjes.

Ik ben een Haarlemse jongen, met Haarlemse lucht in m’n longen!

“Ik ben een Haarlemse jongen, met Haarlemse lucht in m’n longen!” Het Ampzing Genootschap zingt de met ouders en kinderen gevulde aula van het Stedelijk Gymnasium uit volle borst toe. Straks krijgen de kinderen een diploma, maar eerst gaan ze nog even lol maken, aan hun ouders laten zien welke liedjes en ‘moves’ ze van Dudley hebben geleerd. Nee, de kinderen zijn (nog) geen gymnasten. Het zijn kinderen met een taalachterstand, uit groep 5, 6 en 7 van Haarlemse basisscholen en van de Internationale Taalklas, voor kinderen die nieuw in Nederland zijn.