Terug naar alle berichten

Warme Kamers voor alle Haarlemmers

Koud thuis? Kom er warm bij zitten. Vanaf 1 november opende het Leger des Heils de deuren van meer dan honderd buurthuiskamers door Nederland, zodat inwoners in de koude maanden kunnen besparen op hun energierekening. Samen met andere organisaties is er gezorgd voor Warme Kamers bij iedereen in de buurt.
Onlangs sloten ook Haarlem Effect en DOCK Haarlem aan met locaties in Haarlem en kunnen nu ook Haarlemmers van deze buurthuiskamers gebruik maken. Vanaf 1 januari a.s. vallen de Haarlemse Warme Kamers onder VanHier Haarlem. Kijk voor meer informatie op warmekamers.nl.

Schuldenvrij Haarlem

Zo’n acht procent van de Haarlemse huishoudens kampte in 2021 met problematische schulden en één-derde hield nog maar net het hoofd boven water. Gevreesd wordt dat veel meer Haarlemse huishoudens in de schulden raken door de energiecrisis. VanHier Haarlem, waar per 1 januari o.a. Haarlem Effect, DOCK Haarlem en delen van het Leger des Heils onder vallen, maakt zich hard voor een schuldenvrij Haarlem. Op korte termijn helpen we de inwoners te besparen op hun energierekening door letterlijk onze deuren open te stellen.
Dus ben je inwoner van Haarlem en maak je je zorgen over de hoge energieprijzen? Kom dan overdag naar één van de Warme Kamers en bespaar zo urenlang energiegebruik. Je kunt gewoon binnenlopen en bent altijd welkom!

Locaties

Je vindt de Warme Kamers op de volgende locaties in Haarlem:
Noord:
• Wijkcentrum de Horizon, Ambonstraat 2, 2022 DM Haarlem
Oost:
• Wijkcentrum Alleman, Jan Sluijterlaan 11, 2033 TM Haarlem
Schalkwijk:
• Wijkcentrum de Wereld, Laan van Berlijn 1, 2034 SB Haarlem
• Wijkcentrum de Ringvaart, Floris van Adrichemlaan 98, 2035 VD Haarlem
• Da Vinci, centrum voor ontmoeting, Leonardo da Vinciplein 73, 2037 RR Haarlem
Centrum:
• Wijkcentrum Binnensteeds, Nieuwe Groenmarkt 20, 2011 TW Haarlem
• Trefpunt ’t Trionk, Van Oosten de Bruijnstraat 60, 2014 VS Haarlem
• Buurtcentrum De Tulp, Voortingsplantsoen 56, 2012 XZ Haarlem

VanHier Haarlem

Vanaf 2023 gaan Haarlem Effect en DOCK Haarlem op in VanHier Haarlem. In VanHier Haarlem komen organisaties die al jaren in Haarlem werken samen om Gewoon in de Wijk voor de gemeente Haarlem te organiseren en uit te voeren. De nieuwe werkwijze zal starten vanaf 1 januari 2023. Kijk voor meer informatie op vanhierhaarlem.nl.

Deel dit artikel