Terug naar alle berichten

VliegenZvlug van deur tot deur met Zoefzoef

Welzijnsorganisaties Haarlem Effect en DOCK Haarlem signaleerden dat het voor ouderen en mensen die minder mobiel zijn, lastig is om zelfstandig te blijven functioneren, of deel te nemen aan activiteiten in de buurt. Daarom hebben zij speciaal voor Haarlemmers vrijwilligersvervoersdienst Zoefzoef opgezet, onder meer met ondersteuning van de gemeente Haarlem, het Oranjefonds, Stichting Hulpfonds Haarlem en SGS Fonds. Zoefzoef is er voor korte afstanden tot maximaal 5 kilometer, bijvoorbeeld voor een rit naar de kapper, fysiotherapeut of het wijkcentrum of een bezoek aan vrienden of familie. Ook is er in de auto ruimte genoeg voor een rollator, boodschappentas of een hulphond. De chauffeurs helpen passagiers met in- en uitstappen en maken graag een praatje. Door het gebruik van elektrische auto’s draagt Zoefzoef bovendien bij aan milieuvriendelijker vervoer.

Bestel een rit

Haarlemmers kunnen van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 12.30 uur een rit bestellen via telefoonnummer 023 543 60 46. Een enkele reis kost €1,50 en er zijn ook strippenkaarten te koop. Zoefzoef rijdt van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur in Haarlem Noord, Oost, Schalkwijk, Zuidwest en een deel van het centrum. Klik hier voor meer informatie.

Vrijwilligers gezocht

Zowel voor de functie van chauffeur als ritplanner worden nog enthousiaste vrijwilligers gezocht. Zoefzoef biedt een leuke vrijwilligersbaan op één of enkele dagdelen, contact met andere chauffeurs en ritplanners, veel waardering en ruimte voor eigen talent en ideeën. Interesse? Stuur dan een mailtje naar vervoer@haarlemeffect.nl.

Kijk hier voor de video van mijnheer van de Poel die een ritje maakt met Zoefzoef-chauffeur Peter.

Deel dit artikel