''

Vervoersdienst Zoefzoef breidt uit

Twee jaar geleden startten Haarlem Effect en DOCK met Zoefzoef, een duurzame vervoersdienst in Schalkwijk/Oost, Zuidwest en een deel van het centrum. Dat loopt goed! Daarom gaan we nu ook met de Zoefzoef binnen Haarlem-Noord rijden.. Uiteraard binnen de coronamaatregelen. We starten met rijden in Noord op 22 maart a.s. op maandagen, dinsdagen en donderdagen. Later zullen we uitbreiden naar de woensdag en vrijdag.

Meer zelfstandigheid met Zoefzoef
Zoefzoef is bedoeld voor korte ritten binnen de wijk, bijv. naar een wijkcentrum, de dagbesteding, de kapper, de supermarkt, de fysiotherapeut of de huisarts. In de Zoefzoef kunt u gewoon uw hulphond, boodschappen of rollator meenemen. Zoefzoef is er voor iedereen, maar we richten ons speciaal op ouderen en mensen die minder mobiel zijn of niet goed zelfstandig kunnen reizen. Zo helpt de vervoersdienst deze mensen deel te laten nemen aan het maatschappelijk en sociaal leven en zelfstandig te functioneren. En het is nog gezellig ook: tijdens de rit is er natuurlijk tijd voor een praatje met een van onze vaste vrijwillige chauffeurs, die ook helpen met in- en uitstappen en tillen van boodschappen. Zoefzoef is een elektrisch voertuig, dus geen vieze uitlaatgassen!

Rit aanvragen
U kunt vanaf maandag 15 maart een afspraak maken voor Zoefzoef via telefoonnummer 023 5436046 (tussen 9.00 en 12.30 uur).
Een enkele rit kost €1,50 en kan betaald worden bij de chauffeur (pin of contant). Strippenkaarten van 10 of 20 ritten zijn wat goedkoper.

Meer informatie
Op de website www.zoefzoefhaarlem.nl vindt u meer informatie over Zoefzoef. U kunt ook contact opnemen met Haarlem Effect:

- Astrid Valkenburg: avalkenburg@haarlemeffect.nl / 06 48101347
- Marjolein Huijser: mhuijser@haarlemeffect.nl / 06 45501449

Download hier de flyer.