Terug naar alle berichten

Ontmoetingsfestival – Week tegen Eenzaamheid

Op donderdag 29 september organiseert de Coalitie Haarlem Ontmoet in samenwerking met verschillende partijen het Ontmoetingsfestival; een gratis evenement voor jong en oud.

Iedereen is welkom bij het Ontmoetingsfestival. Het wordt een leuke middag met muziek, theater, heerlijke hapjes, kinderactiviteiten, kraampjes en meer. Voor kinderen is er een creatieve Kidsclub met schmink, sport en spel. De volwassenen kunnen genieten van verkoopkramen met lokale producten en zelfgemaakt artikelen, sportief aan de slag met aerobics en de workshop beweegdrummen, of gezellig deelnemen aan de bingo en koffie drinken bij de Buurttuc. Bij zowel de dialoogtafel als de theatervoorstelling ‘Schuilplaats voor Eenzaamheid’ van theatermaker Pauline Sleebregt kan men meer te weten komen over het thema eenzaamheid.

Tijdens het festival hebben we ook een gratis plantjesmarkt. Wie hier één plantje voor zichzelf ophaalt krijgt één plantje om weg te geven aan iemand anders (op=op).

Het gratis Ontmoetingsfestival vindt op 29 september van 13.00 tot 16.00 uur plaats in woonzorgcentrum Sint Jacob Schalkweide, Floris van Adrichemlaan 15 in Haarlem.

Haarlem Effect-activiteiten tijdens de Week tegen de Eenzaamheid:

– Jongerenwerk
Jong Haarlem is op het Ontmoetingsfestival aanwezig met #Voeljijjeookweleens. Het jongerenwerk staat er met een mini studio om de bezoekers te interviewen over het thema en het festival.
– Trefpunt ’t Trionk,
Van Oosten de Bruijnstraat 60
tel. 023 – 532 42 61 

Programma (van 10.00 tot 12.00 uur)

Maandag 3 oktober
– koersbal
– curling
– sjoelen
– jeu de boules
– Japans biljart
– quiz

Dinsdag 4 oktober
– puzzeldag
– spel “Herken het voorwerp”

Woensdag 5 oktober
– crea workshop

Donderdag 6 oktober
– riksja-dag door de buurt, georganiseerd i.sm. het sociale benaderingsteam – graag vooraf aanmelden (zie telefoonnummer bovenaan)

– Buurtcentrum De Fjord
Paul Krugerkade 6
023 534 8628

Programma

Maandag 3 oktober
– breien & haken (13.00 – 15 uur)

Dinsdag 4 oktober
– high tea & more (13 -16 uur)

Woensdag 5 oktober
– creatieve ochtend (10 – 12 uur)
– samen lunchen (12 – 13 uur)

Donderdag 6 oktober
– gezellig mee-eten bij de Kookgroep (welkom vanaf 16.30 uur, opgeven diezelfde dag voor 14.30 uur – zie telefoonnummer hierboven)

Activiteiten partners in Haarlem

In Haarlem worden ook veel andere activiteiten georganiseerd waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en nieuwe contacten leggen. Zie hiervoor het agendaoverzicht op www.haarlemontmoet.nl/tegeneenzaamheid.

Deel dit artikel