''

Klaas wordt steeds meer een digitale baas!

Klaas (65) had moeite met schrijven en digitale vaardigheden. Daarom meldde hij zich bij Digitaal Sterk! Vrijwilliger Annemarie ziet Klaas nu elke week.

Voor beiden zijn de lessen leuk en leerzaam. Klaas leert werken met zijn telefoon, maar hij heeft ook al geleerd om een aantal woorden te schrijven. Hij vindt het fijn dat er elke week les is en dat hij alle tijd krijgt om dingen te leren. Er is aandacht voor hem en wat hij wil leren en dat heeft al mooie resultaten opgeleverd. Zo heeft hij zijn kleinkinderen verjaardagskaarten gestuurd, met een paar zelfgeschreven regels erin. En hij heeft ook al berichtjes gestuurd via zijn telefoon.

Annemarie vindt het erg leuk dat ze iemand kan helpen. Er is een klik tussen haar en Klaas en dat is fijn. Ze kiest uit het lesmateriaal van de bibliotheek wat het beste past bij de leervraag. Soms neemt ze de tijd om gewoon met Kees en met andere bezoekers van het wijkcentrum te praten.

Deze laagdrempelige manier van leren is voor Klaas heel fijn. Hij heeft nu elke week een afspraak, ergens waar hij wordt verwacht, en daardoor spreekt hij ook weer nieuwe mensen. Zo doet hij ook nieuwe sociale contacten op. Al met al is Klaas dik tevreden over Digitaal Sterk!

 

Wil jij ook beter leren omgaan met de computer of je smartphone? Wil je leren e-mails lezen, formulieren invullen en online bankieren? Bij Digitaal Sterk! leer je dat. Aanmelden vooraf is nodig. Je kunt terecht met vragen, maar je kunt ook een individueel traject of cursus volgen.

Neem contact met ons op om een afspraak te maken:
Haarlem Centrum: Wijkcentrum Binnensteeds, telefoonnummer 023-52319030
Haarlem Zuidwest: Wijkcentrum ’t Trionk, telefoonnummer 023-5324261
Haarlem Oost: Wijkcentrum Alleman, telefoonnummer 088 8555175.

 

Digitaal Sterk! is een samenwerking van Haarlem Effect, DOCK Haarlem en Bibliotheek Zuid-Kennemerland