Terug naar alle berichten

KinderzwerfboekStation in wijkcentrum De Fjord

In Wijkcentrum De Fjord is een KinderzwerfboekStation ingericht. Tijdens de jaarlijkse Lentemarkt in het Nelson Mandelapark, op 25 mei aanstaande, opent de Haarlemse Kinderburgemeester het station officieel. Kinderen uit de wijk kunnen vanaf dan een zwerfboek mee naar huis nemen, lenen, of een eigen zwerfboek inleveren. Op de dag van de opening ligt er een Zwerfboek klaar voor alle kinderen die komen.

Kinderzwerfboeken

Kinderzwerfboeken zijn boeken met een zwerfboeksticker, die zwerven van kind naar kind. Zwerfboeken worden doorgegeven, achtergelaten op scholen, in wachtkamers, winkels, treinen, KinderzwerfboekStations, enzovoorts. De afgelopen jaren zijn al een miljoen zwerfboeken op een spannende tocht gestuurd. Maar dat kunnen er nog véél meer zijn!

Dromen met je ogen open

Lezen lijkt nog het meeste op dromen met je ogen open. En dat gun je toch ieder kind? De kinderen uit de Transvaalbuurt en omliggen wijken, kunnen straks in De Fjord terecht om een zwerfboek mee te nemen, te lenen of een eigen boek in te leveren. De boeken mogen daarna gaan ‘zwerven’. De kinderen kunnen aan de hand van een code in de zwerfboeken hun gelezen boek(en) volgen via www.kinderzwerfboek.nl. Leuk natuurlijk als hun boek uiteindelijk misschien wel in Limburg terechtkomt!

Feestelijke opening

De feestelijke opening is op woensdag 25 mei 2022 om 16 uur, tijdens de jaarlijkse Lentemarkt in het Nelson Mandela-park. Alle kinderen die bij de opening aanwezig zijn, krijgen een Zwerfboek mee.

Deel dit artikel