'Help mee'

Help mee

Helpt u ons te bouwen aan sterke wijken, waar men naar elkaar omkijkt? Dat kan!
 
Eenmalig schenken
Als u eenmalig schenkt aan Haarlem Effect, dan is uw gift (deels) aftrekbaar. Hoeveel u kunt aftrekken van de belasting, hangt af van uw inkomen. Een eenmalige gift kunt u niet aftrekken van uw belasting. Haarlem Effect heeft een ANBI-status.
 
Periodiek schenken
Voor een periodieke schenking aan een goed doel (ANBI) of vereniging is een overeenkomst nodig. Er zijn twee mogelijkheden:
- U maakt samen met het goede doel een overeenkomst voor een periodieke schenking. Veel goede doelen hebben een modelovereenkomst op hun site. Die hoeft u alleen maar in te vullen. In zo'n modelovereenkomst staat bijvoorbeeld dat uw periodieke schenking automatisch ophoudt als het goede doel de ANBI-status verliest.
- U regelt de periodieke schenking via de notaris. U kunt uw eigen voorwaarden formuleren. Zo kunt u in een notariële akte vastleggen dat uw periodieke schenking eindigt als uw inkomen daalt.
 
Wilt u schenken? Of heeft u vragen over schenken? Dan kunt u een mail sturen naar Raimond Takkenberg: rtakkenberg@haarlemeffect.nl