Belangrijke mededeling - tijdelijke sluiting locaties en annulering activiteiten!

Haarlem Effect/Ecosol Effect heeft besloten alle locaties van Haarlem Effect en EcoSol Effect te sluiten en alle activiteiten te annuleren. Deze maatregel geldt van 16 maart tot en met 6 april.

Kinderen met ouders in vitale beroepen kunnen terecht bij één peuterspeelzaal. De vrijwilligers van Tafeltje Dekje blijven maaltijden bezorgen bij ouderen en anderen die niet zelf kunnen koken.

De deelnemers van Haarlem Effect behoren tot de kwetsbare doelgroepen; daarom zien we ons genoodzaakt dit besluit te nemen. We volgen het advies van de overheid om sociale contacten met en voor kwetsbare mensen tot een minimum te beperken.

Voor vragen kunt u bellen met het bedrijfsbureau van Haarlem Effect: 023 53 22 547

Jongerenwerk is in beweging

Jongerenwerker Rick werkt in Haarlem Zuid-West, met buurtcentrum De Til als werkplek. Jongerenwerk is heel dynamisch. De ene keer val je in voor een collega en draai je een meidengroep, de andere keer geef je voorlichting op een school. Rick:“Gisteren was ik op het Haarlem College. We zijn daar minimaal één keer per week. Low profile, niet te opdringerig. Contact maken, praten met jongeren, over waar ze welkom zijn en wat ze kunnen doen in hun vrije tijd.”


Maar ook het organiseren van een zaalvoetbaltoernooi, vrijdagavond in de Til, pitchen op basisscholen, freerunning staat in zijn takenpakket. Rick: “Daarnaast maak ik twee of drie keer per week een rondje door Haarlem Zuid-West. Als ik jongeren zie, ga ik met ze in gesprek.” Rick werkt 32 uur per week, op vrijdag gaat hij naar school. Een opleiding grafisch ontwerper, in Amsterdam. “Leuk, en ik kan het ook weer in mijn werk gebruiken. Zoals flyers maken voor de activiteiten die we organiseren.”

“Ik schilder in m’n vrije tijd, abstract. Misschien kan ik dat combineren met grafisch ontwerp. Mijn toekomst? Jongeren leven nu in een andere tijd. Ze zijn opgegroeid met internet, leven op hun mobiele telefoon. Geen idee of ik die connectie kan blijven maken. Jongerenwerk is in beweging, Eenzaamheid is een probleem. En internet. Digitaal pesten, nepnieuws, YouTube, Instagram. De ontwikkelingen gaan razendsnel. Kan ik dat bijhouden en wil ik dat. Misschien ga ik wel meer richting organiseren, leidinggeven…”