ZoefZoef

Haarlems vervoersinitiatief genomineerd door ANWB-fonds

Hebt u de ZOEFZOEF al gezien? Het elektrische autootje verzorgt sinds kort ritten op aanvraag voor mensen die minder mobiel zijn. Sinds enige tijd rijdt de ZOEFZOEF in Schalkwijk en in Zuid-West. En ook landelijk is er aandacht want het duurzame vervoersinitiatief is genomineerd voor een prijs.

De ZOEFZOEF is een compact elektrisch vervoermiddel voor 4 personen en rijdt korte afstanden in en rondom de wijk. De shuttle rijdt op aanvraag en instappen kan direct voor de deur. Ook rolstoel en/of rollator kunnen mee. Het initiatief is een samenwerking tussen sociaal ondernemer Femke Nannes met welzijnsorganisaties Haarlem Effect en DOCK en met ondersteuning van de Rabobank Stimulerings Fonds.

Haarlem Effect ziet dat het voor mensen die minder mobiel zijn lastig is om deel te nemen aan activiteiten in de buurt. Juist voor korte afstanden van een paar honderd meter tot een paar kilometer. Meer flexibel en zonder wachttijden. Ook voor een rit naar de kapper, fysiotherapeut en voor een bezoek aan vrienden of familie. De kosten bedragen € 1,50 per rit. Het Rabobank Stimulerings Fonds wil graag lokale maatschappelijke initiatieven in Haarlem en omstreken steunen. Commissielid Eduard Leutscher ‘Deze innovatie past helemaal bij de huidige tijdsgeest om met duurzame mobiliteitsoplossingen te komen voor iedereen’.

Gezamenlijk willen de deelnemende partners toewerken naar een stedelijke vervoersorganisatie voor kleinschalig elektrisch vervoer. Dat betekent dat er tijdens de pilot die tot 1 april 2019 loopt van alles moet worden ontwikkeld. Denk aan het plannen van ritten, het opladen en onderhoud, een strippenkaart en betalingssysteem, rijden van ritten naar dagbesteding, etc.

Het aanvragen van een rit

U kunt telefonisch een rit reserveren bij Trefpunt ‘t Trionk op 023 - 532 42 61 van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur. De receptiemedewerker zal u informeren en de rit inplannen. U betaalt € 1,50 per rit bij de chauffeur. Ook kunt u een rittenkaart kopen.

De Zoefzoef rijdt van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur in Zuidwest. Meer informatie: www.zoefzoefhaarlem.nl


Wil je meer weten?

Zowel voor de functie van chauffeur als ritplanner is Haarlem Effect op zoek naar enthousiaste mensen om het team te versterken. We bieden een leuke vrijwilligersbaan op één of enkele dagdelen, contact met andere chauffeurs en ritplanners, veel waardering en ruimte voor eigen talent en ideeën. Heeft u interesse? Neem dan contact met ons op via vervoer@haarlemeffect.nl.


Wil je meer informatie over het project?

U kunt de projectinformatie verder lezen in deze pdf. Neem contact op met Femke Nannes, projectleider ZOEFZOEF via femke@zoefzoefhaarlem.nl of 06 441 592 72.