Burendag 23 september 2017

Haarlem Ontmoet, Burenhulp, BUUV, Stem in de Stad, Haarlem Effect en DOCK slaan de handen ineen voor Burendag!

Op 23 september aanstaande is het Nationale Burendag. De dag dat je gezellig, ongedwongen met je buren iets leuks kunt doen in je straat! Zet wat tafels en stoelen buiten, nodig je buren uit, vraag of iedereen wat lekkers meebrengt en je hebt als vanzelf een leuke Burendag! Makkelijk te organiseren en fijn om je buren weer eens wat uitgebreider te spreken.

Burendag is in Haarlem ook de aftrap van de Week van de Ontmoeting. Diverse organisaties hebben voor deze week een speciaal activiteitenprogramma samengesteld waar Haarlemmers elkaar gratis en vrijblijvend kunnen ontmoeten, nieuwe sociale contacten op kunnen doen of gewoon meedoen met een leuke activiteit.

Op Burendag zetten dus niet alleen buren de tafels buiten, ook buurthuizen, kerken en andere gebouwen uit de straat doen mee!

 

Met Burendag hangen wij slingers en ballonnen op in onze straat!’
 

In het kader van het Jaar van de Ontmoeting (meer info op www.haarlemontmoet.nl) kun je in Haarlem in aanmerking komen voor een leuk Burendagpakket! Hiervoor kun je jouw straat vanaf 20 juni aanmelden bij info@haarlemontmoet.nl en vanaf 3 september het pakket ophalen bij locaties van DOCK en Haarlem Effect. (Trefpunt ’t Trionk, de Hamelinck, de Horizon, Binnensteeds, Ringvaart). Wie het eerst komt het eerst maalt!

 

Wil je meer weten over hoe het ouderwetse “nabuurschap” nu al in 14 wijken in Haarlem in een nieuwe vorm is gegoten, kijk dan op de site van Burenhulp (www.burenhulphaarlem.nl). En op de site van Buuv (www.haarlem.buuv.nu) kan je vraag en aanbod volgen van praktische ondersteuning voor en door Haarlemmers.

Wil je meer weten over Burendag of meer organiseren? Voor inspiratie of ideeën hoe je Burendag uitgebreid kan aankleden met hulp van het Oranjefonds, kun je ook kijken op www.burendag.nl.