'Peuters-kinderen'
!-->

Peuterspeelschool Taalprogramma Puk & Ko

Puk & Ko richt zich op de brede ontwikkeling van peuters. Taalontwikkeling staat daarbij voorop: spreken, luisteren en uitbreiding van de woordenschat. Daarnaast is er in Puk & Ko aandacht voor sociaal-communicatieve vaardigheden en een eerste oriëntatie op rekenvaardigheden.

Het programma houdt rekening met verschillen in (taal)ontwikkeling binnen een groep. Daardoor is de uitgave niet alleen geschikt voor peuters met een taalachterstand, maar krijgen ook taalvaardige peuters voldoende uitdaging. Puk & Ko is uiteraard ook inzetbaar in meertalige groepen.

Puk & Ko biedt peuters tal van uitdagende activiteiten. De kinderen leren spelenderwijs en doen zelf ontdekkingen. Puk & Ko werkt met thema's die aansluiten bij de belevingswereld van peuters. De speelse activiteiten lokken interactie uit, waardoor een rijk taalaanbod ontstaat. Zo wordt gericht ingespeeld op de taalontwikkeling. De activiteiten passen perfect in het dagritme van een peuterspeelzaal. Puk & Ko kent geen vaste volgorde waarin de thema's aan bod moeten komen. (Bron: website Puk en Ko)